Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Wat is een inwonerpanel?

In uw gemeente wordt veel waarde gehecht aan de inbreng van inwoners. Om een beeld te krijgen van uw mening, heeft de gemeente Voorst het inwonerpanel Voorst Spreekt. U wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. U kunt dan meerdere keren per jaar uw mening geven over belangrijke onderwerpen die spelen in uw leefomgeving. Daarmee draagt u bij aan de toekomst van de gemeente.

Waarom heeft mijn gemeente een inwonerpanel?

Gemeente Voorst wil dichtbij haar inwoners staan en weten wat voor u belangrijk is. Om dat beter voor elkaar te krijgen, is het panel Voorst Spreekt gestart. Dit panel bestaat uit inwoners die bereid zijn om periodiek mee te denken over zaken die inwoners binnen de gemeente aangaan.

Hoe groot is het inwonerpanel Voorst Spreekt?

Op dit moment zijn ongeveer 100 inwoners lid van Voorst Spreekt. We verwelkomen u ook graag als lid van dit panel.

Wie kan zich aanmelden voor Voorst Spreekt?

Iedereen die woont, werkt en/of recreëert in de gemeente Voorst en 16 jaar of ouder is kan zich aanmelden voor het panel.

Hoe wordt mijn privacy en anonimiteit beschermd?

Het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen beheert het panel voor de gemeente. U kunt er daarom op vertrouwen dat uw gegevens uitsluitend voor Voorst Spreekt worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De uitwerking van uw antwoorden gebeurt volledig anoniem. Dit is in lijn met de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

Er vindt drie tot vijf keer per jaar een onderzoek plaats.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

Het invullen van de vragenlijst verschilt per keer. Meestal duurt het ongeveer tien minuten. In elke uitnodiging voor een onderzoek laten we weten hoe lang het invullen ongeveer duurt.

Hoe kan ik me aanmelden?

Door in het menu bovenaan deze website op ‘Aanmelden’ te klikken. Daar maakt u makkelijk een profiel aan. Aanmelden is gratis.

Ik heb geen e-mailadres of internet. Wat nu?

U kunt via een papieren versie deelnemen aan het inwonerpanel. Dit kunt u doen door uw adresgegevens door te geven via het telefoonnummer 0575 843 747. Bij ieder onderzoek ontvangt u vervolgens een vragenlijst per post. Die kunt u met de pen invullen en gratis terugsturen.

Ik heb me aangemeld. Hoe doe ik mee aan een onderzoek?

Zodra er een onderzoek plaatsvindt ontvangt u automatisch een uitnodiging via het door u opgegeven emailadres. De vragenlijst is in te vullen op uw pc, tablet of smartphone. U beslist per onderzoek of u meedoet. Doet u mee met een vragenlijst op papier, dan vindt u die vanzelf in uw brievenbus.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

De gemeente wordt door het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem op de hoogte gebracht van de uitkomsten van een onderzoek. De onderzoeksresultaten worden onder andere gebruikt als input voor beleid. U wordt op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek en wat de gemeente met de resultaten gaat doen.

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

U ontvangt na afloop van een onderzoek een email met daarin een samenvatting met de opvallendste resultaten en een beschrijving van wat er met de resultaten wordt gedaan. De resultaten worden ook op de resultatenpagina geplaatst.

Ik weet mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer. Wat nu?

Klik bij de pagina ‘Inloggen’ bovenaan deze website. Klik hier achter 'Wachtwoord vergeten?' op de link 'Stel hier uw wachtwoord in' en volg de instructies.

Ik heb een nieuw e-mailadres. Hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

Log in via ‘Inloggen’ bovenaan de website met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de pagina ‘Persoonlijk’ op uw e-mailadres. Pas uw e-mailadres aan volgens de uitleg.

Hoe kan ik mij afmelden?

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord via de pagina ‘Inloggen’ bovenaan deze website. Klik op de pagina ‘Uitschrijven’ op de knop ‘Uitschrijven’ en volg de uitleg. Afmelden voor de papieren vragenlijst kan via telefoonnummer 0575 843 747(onderzoek- en adviesbureau Moventem).

Ik heb een andere vraag. Wat nu?

Klik dan op 'Contact' om uw vraag te stellen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie.